Wijkvereniging Molenbeke

Events

nov
11
ma
Sint Maarten
nov 11 @ 18:00 – nov 12 @ 08:00
nov
13
wo
Molenbeke Energie informatieavond @ Nivon Arnhem
nov 13 @ 19:30 – 21:30

Afgelopen zomer hebben we in onze wijk de Molenbeke Energie enquête verstuurd. We hebben zo’n 90 reacties binnen gekregen, dat is best netjes voor een wijk met 490 woningen. Ook wordt er gewerkt aan het realiseren van zonnepanelenproject op de tennishal.

Hierbij de uitnodiging voor een informatieavond met als agenda:

  • Uitgebreide toelichting van de enquête en de resultaten .
  • Als vervolg op de enquêteresultaten willen we in de komende maanden samen met de gemeente een aantal concrete acties inplannen om energieverbruik en besparingsmaatregelen in de wijk inzichtelijk te maken. Daar is hulp bij nodig van wijkbewoners die willen meewerken, meeleren en meedoen. Heb je daar interesse in, dan kan je je opgeven.
  • We willen dan ook de gemeente aan het woord laten over hun visie voor de toekomst voor Energie in Molenbeke.
  • …en uiteraard komt er ook een update over het project van de zonnepanelen op de tennishal.

Hierbij alvast de belangrijkste conclusies van de energie-enquête:

  • Wijkbewoners zijn bewust van het energie thema en zoeken naar en werken aan een groenere energie voorziening.
  • Met name in de oudere huizen kan/moet nog veel gebeuren aan isolatie-maatregelen. De hulp die de gemeente Arnhem hierbij kan bieden is niet heel goed bekend.
  • De nieuwere huizen en appartementen hebben natuurlijk een voorsprong, die zijn gebouwd met modernere maatstaven. Maar ook daar leeft het thema en is men op zoek naar de volgende stappen. Voor nieuwere huizen is het minder goed duidelijk wat die stappen kunnen zijn. Deelnemen in een project voor groene energie bijvoorbeeld.
  • Op de vraag: wat moet de “groene ambitie” van Molenbeke zijn, stemt 43% van de respondenten voor: “Zo min mogelijk energie uit vervuilende bronnen (kolen, aardgas)” . Dat is realistisch en pragmatisch, maar de gemeente (en de overheid) wil de lat eigenlijk nog hoger namelijk naar 0: van het gas af.

Hopelijk tot de 13e!

nov
24
zo
Sinterklaas
nov 24 @ 19:00 – 20:00