Wijkvereniging Molenbeke

De Molenbeke Draait Door was een succes!

Wouter, · Categorieën: Activiteiten, Wijk · Tags: ,

Beste Molenbekers,

De grote zaal van De Wasserij van de Nivon zat vol met Molenbekers, die geïnteresseerd luisterde naar wat er aan tafel allemaal werd besproken. Het bestuur gaf aan dat de donaties en inkomsten van de gemeente wat terug liepen. Het vriendelijke verzoek om even na te gaan of je al je vrijwillige bijdrage hebt over gemaakt op NL26INKG0003276600 t.n.v. Wijkverenging Molenbeke of gebruik deze link.

Verder zoekt het bestuur naar versterking. Maak je legendarisch en meld je aan via secretaris@molenbeke.nl In de wijk zijn vele commissies actief. We kennen allemaal de activiteitencommissie die gezellige bijeenkomsten als St. Maarten, Sinterklaas en op 27 april weer het Koningsfeest. Komt allen!

Een ander bekende commissie is de buurtpreventie. Zij zijn niet alleen actief met het veilig houden van de wijk, maar ook sociaal. Zij zoeken nog ‘straatcoaches’ die buren helpen, maar ook aanspreken als de haag te breed is of hun hond hoopjes laat leggen en niet opruimen. Voel jij je verantwoordelijk voor wat er in jouw straat gebeurt, mail naar buurtpreventie@molenbeke.nl

U kent de groen werkgroep al van de buurtactie groene daken Molenbeke, van vorig jaar. Ook dit jaar wordt er weer een inkoopactie groene daken georganiseerd. Wil je ook je tuin een stuk groter laten zijn én jezelf en je buren gelukkiger maken, mail naar groen@molenbeke.nl Hier kan je ook naar toe mailen als je van het grasveldje bij het insectenhotel aan de WvK wilt helpen omtoveren naar een prachtige fleurige bloemenweide.

Kent u de nieuwe werkgroep Molenbeke Energie al? Zij gaan binnenkort met een aanbod om mee te doen met de zonnepanelen op de tennishal. Verder gaan ze kijken hoe de wijk van het gas af kan. Zin om je energie in Molenbeke Energie te steken? Mail naar energie@molenbeke.nl

Tijdens DMDD is er natuurlijk ook gesproken over de ontwikkelingen op het ENKA/Akzo terrein. Hiervoor waren wijkwethouder Jan van Dellen, ROC directeur projecten Michiel van Akkersdijk en voorzitter bewonersgroep Rondom ENKA Auke Smit aan tafel geschoven. De ontwikkelingen gaan hard. Na de zomer willen de ontwikkelaars met de eerste bouwactiviteiten beginnen. Zorgen vanuit de wijk over hoe de Velperweg te bereiken blijft, waar auto’s worden geparkeerd en hoe de 3000 leerlingen zich gaan bewegen door de omgeving. Door bewonersoverleg Rondom ENKA al eerder kenbaar gemaakt bij de gemeente, maar zij voelen zich niet altijd gehoord. Volg de ontwikkelingen via de verschillende mediakanalen van de wijkvereniging. Als je uit eerste hand wilt horen, meld je aan via rondomenka@gmail.com. Versterking is welkom!

Zoals je leest een hoop besproken en dan hebben we het nog niet eens gehad over de leuke gesprekken met de Markante Molenbekers uit de afgelopen MOLENBEKERS. En het swingende pianospel van Big Hand Tom. Zorg dat je er volgend jaar (weer) bij bent!

Hartelijk dank aan alle gasten en organisatie: Aart van Cooten en Bert Roete

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.