Wijkvereniging Molenbeke

Eind mei omgekeerd inzamelen ♻

Wouter, · Categorieën: Afval, Wijk · Tags: ,

Binnenkort (laatste week van mei) wordt er in Molenbeke gestart met het omgekeerd inzamelen van afval. Alle bewoners ontvangen deze week een brief met informatie hierover van de gemeente Arnhem.

Afvalcoaches in de wijk

Het succes van Omgekeerd Inzamelen hangt voor het grootste deel van jou af. De gemeente zorgt voor de containers en SUEZ zorgt voor de inzameling maar jij maakt het verschil. Jij moet het afval daadwerkelijk scheiden!
De afvalcoaches kunnen je daarbij helpen. Je kunt bij ze terecht met je vragen en opmerkingen over Omgekeerd Inzamelen. Zij kunnen je over de nieuwe afvalregels vertellen. Andersom kunnen zij jou ook aanspreken over de manier waarop u uw afval aanbiedt.

Schone wijk

De afvalcoaches controleren of afval op de juiste manier wordt gescheiden en vertellen je graag welke stoffen in welke bak moeten. Zij weten waar de grootste problemen in de buurt zijn en zullen daar extra aanwezig zijn. Soms organiseren zij opruimacties. Ze werken samen met jou aan een schone wijk.
De afvalcoaches zijn duidelijk herkenbaar aan hun gele jassen. Je komt ze binnenkort vast een keer tegen. Zo niet, en heeft u wel een vraag over Omgekeerd Inzamelen? Misschien vindt je het antwoord op www.arnhem.nl/omgekeerdinzamelen 

Je kunt je vraag ook mailen naar: omgekeerdinzamelen@arnhem.nl

Update 22 mei 2018

Inmiddels heeft iedereen een brief van de gemeente ontvangen en er is per brief een toelichting gegeven over het plaatsen van de nieuwe containers. Beide brieven zijn hieronder terug te vinden.

Links

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.