Wijkvereniging Molenbeke

Dag van de Mantelzorg

Admin, · Categorie├źn: Wijk, Wijkteam · Tags: ,

Op de jaarlijkse ‘Dag van de Mantelzorg’ staan de mantelzorgers centraal. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is. In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Zo’n 750.000 mantelzorgers zorgen meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een ander. De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen, maar lopen wel tegen tal van problemen aan. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om de zorg te combineren met een betaalde baan; is het moeilijk om de zorg tijdelijk over te dragen en maken veel mantelzorgers extra kosten.

Dat verdiend erkenning en waardering en daarom staan we binnen Noord-Oost ook stil bij de mantelzorgers uit ons gebied.

Kunnen jullie bericht verspreiden en/of onder de aandacht brengen bij de jullie bekende mantelzorgers? Let op, graag vooraf aanmelden!

Groet, namens sociaal wijkteam Marja Kappen en team leefomgeving John Wijnbergen